Categorieën
https://www.haparko.nl/one-earth-one-ocean/n186c29
Zoeken

ONE EARTH ONE OCEAN

15 juni 2021
ONE EARTH ONE OCEAN

De zee: de bron van al het leven. Het biedt ons een onuitputtelijk reservoir van essentiële vitale stoffen. Ook de huid kan in hoge mate profiteren van de vitale kracht van de zee. En dat is precies het uitgangspunt van onze populaire Thalasso huidverzorgingslijn.

De naam Thalasso is afgeleid van het Griekse woord thalassa, wat letterlijk 'zee' betekent. Omdat de producten zijn verrijkt met waardevolle ingrediënten uit onze oceanen, zoals het sterk hydraterende extract van Atlantische algen.

Onze oceanen worden echter steeds meer bedreigd en zitten overvol met plastic en afval, wat ernstige gevolgen heeft voor het ontelbare zeeleven. We willen daarom graag bijdragen aan het beschermen van de oceanen en het bevrijden van afval.

Daarom schenken wij van 06/08/21 tot 31/12/21 één Euro voor elk verkocht product uit onze Thalasso-zorglijn aan de organisatie 'One Earth - One Ocean'.

ONE EARTH ONE OCEAN

Concreet gaat de donatie naar het project "Rescue ghost networks in the Baltic Sea".

Wat zijn spooknetten? Spooknetten zijn verloren of achtergelaten visnetten en -lijnen. Ze blijven hun werk doen en vormen een gevaar voor veel zeeleven.

De achtergelaten netten en vislijnen zijn vaak gemaakt van nylon, polyester of polyethyleen. Naar schatting vormen spooknetten ongeveer 10% van het plastic afval in de oceanen. Bovendien vallen ze na verloop van tijd uiteen in onder meer microplastics.

Een ander gevaar is dat er vaak gifstoffen worden afgezet op de plastic deeltjes, wat een grote impact heeft op mariene ecosystemen.