https://www.haparko.nl/wegens-omstandigheden/_438_n__29_NL_114
Zoeken

Nieuws

 

BEAUTY TRADE FESTIVAL

20 juni 2019
beauty-trade-festival

HOT SUMMER SALE

12 juni 2019
hot-summer-sale

NIEUWE COLLEGA DEBORAH

6 juni 2019
nieuwe-collega-deborah

MASKER SPECIAL

6 mei 2019
masker-special

LONGWEAR HIGHLIGHTS

25 april 2019
longwear-highlights

ETHNO LOVE BRONZING

19 april 2019
ethno-love-bronzing

IMAGE VIDEO MALU WILZ

28 maart 2019
image-video-malu-wilz

JUICY APPLE

20 maart 2019
juicy-apple

NIEUWE LAKKEN IN BASISCOLLECTIE

25 februari 2019
nieuwe-lakken-in-basiscollectie

DEMO`S MONOCHROMATIC OP BEAUTY TRADE SPECIAL

20 februari 2019
demo-s-monochromatic-op-beauty-trade-special

DE WAARHEID OVER LIPPENBALSEMS

14 februari 2019
de-waarheid-over-lippenbalsems

Sun Care

12 februari 2019
sun-care

LEVERBAAR

8 januari 2019
leverbaar

NIEUW ! MALU-WILZ BROCHURE

4 januari 2019
nieuw-malu-wilz-brochure

HAPARKO EN MALU-WILZ OP INSTAGRAM

29 november 2018
haparko-en-malu-wilz-op-instagram

RELAUNCH VERPAKKINGEN

5 november 2018
relaunch-verpakkingen

AL RIMPELS EN NOG PUISTJES!

30 oktober 2018
al-rimpels-en-nog-puistjes

ORGINEEL CADEAU

23 oktober 2018
orgineel-cadeau

WELLNESS EXPERIENCE

22 oktober 2018
wellness-experience

GLAMOUR

18 oktober 2018
glamour

FEESTELIJK GEPRIJSDE CADEAU SETS

5 oktober 2018
feestelijk-geprijsde-cadeau-sets

POWER LIQUIDS

5 oktober 2018
power-liquids

LUXURY MOMENTS BODY

2 oktober 2018
luxury-moments-body

WEGENS OMSTANDIGHEDEN

6 september 2018
wegens-omstandigheden


No-shows of het afzeggen van afspraken zijn erg vervelend en frustrerend voor iedereen die op afspraak in zijn of haar salon werkt. Jij bent aan het wachten, terwijl je klant niet gaat komen. Hoe moet je hiermee omgaan in je salon? Bel je en vraag je naar de reden of accepteer je zijn of haar afwezigheid  en plan je een volgende afspraak?
Is het afzeggen terecht of niet terecht?
Natuurlijk zijn er diverse redenen te bedenken waarom het missen of het kort van tevoren afzeggen van een afspraak geoorloofd is, in geval van ziekte of overlijden in de familie. Maar, meestal gaat het om slordige klanten die gewoon hun afspraak vergeten zijn of een dubbele afspraak plannen. Wat doe jij als je klant niet opdaagt of kort van tevoren afzegd?
Wat doe jij in het geval van no-shows? Bel je de klant meteen als deze vijf minuutjes te laat is? Als je ze niet kan bereiken ga je ze dan appen of mailen? Misschien zijn deze stappen voor jou logisch, maar wat doe je met die informatie? Informeer je naar de reden van afwezigheid en hou je dit bij in je klantenadministratie? Of blijf jij na een no-show alleen balen en denk je aan de gemiste omzet of het gat in je agenda?
Er zijn veel sectoren of bedrijven, die de omzet niet mislopen, omdat er in het geval van een no-show gewoon een factuur de deur uit gaat. Denk bijvoorbeeld aan trainingen, waarbij heel duidelijk wordt vermeld dat je je kunt afmelden tot vier weken voor aanvang. Doe je dat later, dan krijg je gewoon een factuur. Dat geldt bijvoorbeeld ook vaak bij de tandarts of fysio; het niet komen opdagen wordt in het systeem verwerkt, waarna de patiënt een brief met de melding hiervan en de factuur krijgt. 
Inzicht en procedures.
Als je in je klantenadministratie aantekeningen maakt of iemand regelmatig niet komt opdagen, dan kun je na een tijdje je klant beter leren kennen. Allereerst ontdek je wellicht dat no-shows of kort van tevoren afzeggen vaker voorkomen dan je in eerste instantie dacht en ten tweede zie je misschien wel dat het vaak om dezelfde klanten gaat. Nu je deze feiten hebt, kun je ook uitrekenen hoeveel omzet je hier op jaarbasis door mist. Misschien schudden die cijfers jou wakker om iets scherper in deze discussie te zitten. Natuurlijk zijn we allemaal dienstverleners pur sang en willen we dat het onze klanten aan niets ontbreekt en willen wij onze klanten te vriend houden, maar we moeten onszelf daarbij niet wegcijferen. 
Stuur jij al afspraakbevestigingen, waarbij de klant met één druk op de knop de afspraak zo in zijn of haar agenda kan zetten? Stuur jij één of twee dagen voor de geplande behandeling een herinnering per mail,sms of app? Als je dit doet, zul je zien dat het aantal no-shows afneemt. Kun je één van je klanten echt niet ‘opvoeden’, dan is het tijd om je af te vragen of deze klant je aandacht wel verdient. Misschien kun je beter afscheid van elkaar nemen en voor klanten klaarstaan die je service wel waarderen?

Verhalen zoals hierboven kom je heel vaak tegen op een forum voor schoonheidspecialistes en kunnen zich altijd verheugen op een enorm aantal reacties van de aangesloten leden. De ondertoon van deze reacties is altijd dat het vervelend is en iedereen graag zijn klant tevreden wil houden, dus dat een sanctie naar een klant toe erg lastig is om op te leggen. Voor ons als leverancier is er geen forum waar we dit soort problemen kunnen neerleggen. Helaas hebben wij ook steeds vaker te maken met het afzeggen van trainingen, roadshow of een ander evenement. Ook voor een leverancier zijn de e-mails met "helaas moet ik wegens omstandigheden mijn training afzeggen" een enorme frustratie.
We hebben het maar eens van ons afgeschreven om nogmaals te benadrukken dat u als klant een groot kruis zet in uw agenda als u iets heeft gepland bij uw leverancier. Wij proberen namelijk, ook in de toekomst, voor jullie een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod aan trainingen, shows etc etc te blijven organiseren. Dit kan alleen samen met jullie.
 

LUXURY MOMENTS HANDCARE

23 augustus 2018
luxury-moments-handcare

Tender Rose weer leverbaar

20 juli 2018
tender-rose-weer-leverbaar

NIEUW! Lash and Brow Booster

20 juli 2018
nieuw-lash-and-brow-booster